Jaký je rozdíl mezi elektrickým a hybridním kolem?

Rozdíl mezi elektrickým a hybridním kolem spočívá v jejich základním způsobu pohonu a použití elektromotoru. Zde jsou hlavní rozdíly:

1. Elektrické kolo:
   - Pohon: Elektrické kolo je poháněno výhradně elektromotorem, který poskytuje podporu cyklistovi při šlapání na pedály. Tento elektromotor může být napájen baterií, která je obvykle umístěna na rámu kola.
   - Funkce: Elektrická kola mají tendenci nabízet širokou škálu podpůrných režimů, které umožňují cyklistovi volit, jakou úroveň asistence motoru si přejí, ať už jde o jízdu na rovinatém terénu, do kopce nebo při delších vzdálenostech.
   - Použití: Jsou ideální pro ty, kteří chtějí přidat elektromotor k běžnému kolu a získat pomoc při jízdě bez zbytečné námahy.

2. Hybridní kolo:
   - Pohon: Hybridní kolo kombinuje jak lidskou sílu, tak elektromotor. To znamená, že cyklista může používat kolo buď v režimu čistě lidského pohonu, pouze s pedály, nebo s pomocí elektromotoru, nebo dokonce kombinací obou.
   - Funkce: Hybridní kola mají obvykle různé režimy jízdy, které umožňují cyklistovi přepínat mezi různými způsoby pohonu podle jejich preferencí a potřeb.
   - Použití: Jsou vhodná pro ty, kteří chtějí flexibilitu použití a schopnost mít volbu mezi tradičním lidským pohonem a elektromotorem podle aktuální situace.

Základním rozdílem mezi elektrickým a hybridním kolem je tedy to, zda je kolo poháněno výhradně elektromotorem (elektrické kolo) nebo kombinací lidské síly a elektromotoru (hybridní kolo). Každý typ má své vlastní výhody a vhodné použití podle potřeb jednotlivých cyklistů.