Jaký je rozdíl mezi elektrokolem s plynulým a impulzním pohonem?

Rozdíl mezi elektrokoly s plynulým a impulzním pohonem spočívá v způsobu, jakým elektromotor poskytuje asistenci při jízdě. Zde je stručné vysvětlení obou typů:

1. Plynulý pohon (také nazýván senzorický nebo kontinuální pohon):
   - Při plynulém pohonu je síla asistence elektromotoru proporcionální k množství síly, kterou vyvíjíte šlapáním na pedály.
   - Senzory detekují množství tlaku, které vyvíjíte na pedály, a motor reaguje poskytnutím plynulého proudu energie podle této síly.
   - Tento typ pohonu poskytuje plynulou a přirozenou jízdní zkušenost, kdy síla motoru se automaticky přizpůsobuje vašim pohybovým schopnostem.

2. Impulzní pohon (také nazýván krokový pohon):
   - Impulzní pohon funguje na základě nastavené úrovně asistence, kterou si můžete vybrat pomocí ovládací jednotky na řídítkách.
   - Při šlapání na pedály se motor zapne a poskytne pevně stanovenou úroveň asistence, která zůstává konstantní, dokud nezměníte nastavení.
   - Tento typ pohonu poskytuje konzistentní asistenci a je vhodný pro ty, kteří preferují jednoduché ovládání a nemají rádi nutnost neustálého regulování asistence.

Oba typy pohonu mají své výhody a nevýhody a volba mezi nimi závisí na preferencích a potřebách jednotlivých jezdců. Plynulý pohon obvykle nabízí plynulejší a přirozenější jízdní zážitek, zatímco impulzní pohon poskytuje jednodušší ovládání a konzistentní asistenci.